Kapcsolat Blog

Top 5 ingyen használható weboldal vállalkozásoknak

Manapság joggal gondolhatjuk, hogy minden hasznos üzleti programért fizetni kell, viszont ez korántsem igaz. Rengeteg hasznos szolgáltatás elérhető ingyen is. A következő cikkben a legjobb ilyen ingyen használható oldalakat sorolom fel, amelyeket valószínűleg még nem ismersz.

1, Pexels:

Ingyen, akár üzleti célra is használható fényképek.

Ha weboldalad vagy szórólapod meg akarod tölteni képekkel, nem kötelező fényképészt fizetni vagy fizetős oldalakról megvenni a képeket. Egyre több, a Pexelshez hasonló weboldal létezik, ahol ingyen tölthetsz le képeket. A keresőt használva szinte bármilyen kulcsszóra rákeresve bőségesen kapunk találatokat. Bár a legtöbb kép üzleti célra is ingyen használható, nem árt a képre kattintva ellenőrizni, hogy az általad választott képre is igaz-e mindez. 

2, Font Awesome:

Ingyenes ikonok

Bár az átlag felhasználó ritkán használ ikonokat, a weboldalakon mindig jól mutat, ha nem csak szöveggel írjuk ki a menüponotokat, hanem könnyen észrevehető ikonokkal is segítjük az átláthatóságot. Régebben ehhez grafikusra volt szükség, viszont ma már használhatsz előre elkészített ikonokat is. A Font Awesome ingyenes verziójában bőségesen találunk ikonokat, viszont ha speciális elvárásaink vannak, a Pro verzióban szinte biztos találunk nekünk megfelelőt.

3, Google Fonts

Ingyenes betűtípusok

Grafikától kezdve, a szövegszerkesztésen keresztül a weboldalakig, mindenhol használunk betűtípusokat. A legjobb, ha az unalmas Times New Roman és Arial helyett egyedibb stílusban szerkeszted a dokumentumaidat. A Google Fonts-ról többnyire ingyen tölthetsz szebbnél szebb betűtípusokat. Ha weboldalon használod, akár CDN-el is hozzáadhatod a weboldalhoz a neked tetsző betűtípust.

4, Google Calendar

Ingyenes foglalások

Persze, az Android beépített naptárát mindenki ismeri, de tudtad, hogy ezt akár weboldaladba is beágyazhatod? Éttermek, szállodák és minden foglalás alapú szolgáltatás elengedhetetlen kelléke ma már az online naptár. A Google verziójában ez mindenki számára ingyen elérhető, komolyabb fejlesztési költésgek nélkül.

5, Google Digital Workshop

Ingyenes marketing kurzus

A Google Digital Workshopon, online kurzuson keresztül bárki beleáshatja magát az online marketing rejtelmeibe. Természetesen ez a Google-nek azért éri meg főként, mivel a kurzusokat a saját platformjaikra tervezték és leginkább az ott használható trükköket mondják el. Ettől függetlenül, mindenkinek ajánlott, aki hírdetni szeretné vállalkozását.kapcsolat@netcoffee.hu
06 20 231 8637
Adatvédelmi tájékoztató